Marc Stroom

Marc Stroom

Functie:
Senior projectleider

Organisatie:
Gemeente Roosendaal

Marc Stroom (58) is opgeleid als bouwkundige aan de HTS. Naast zijn technische opleiding heeft hij zich ook bekwaamd in het bestuursrecht (HBDO VROM) en kwaliteitsmanagement aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. De eerste periode van zijn loopbaan was in het bouwtoezicht bij diverse gemeenten. Vanaf 1997 werkt hij voor de gemeente Roosendaal. Met het team bouwzaken heeft hij een kwaliteitsontwikkelingstraject doorlopen. Vervolgens heeft hij als intern organisatieadviseur de afdeling Gemeentelijk Aannemingsbedrijf naar het VCA-certificaat begeleid. Vanaf 2002 werkt hij aan het beheer van de openbare verlichting in Roosendaal en is hij coördinator van de beheerkalender (integraal uitvoeringsprogramma Beheer) actief. Daarnaast werkt hij aan het verbeteren van complexe, teamoverschrijdende werkprocessen binnen en buiten het team.

Het beheer van de openbare verlichting vereist een brede oriëntatie. Intern zorgt Marc ervoor dat de openbare verlichting de nodige aandacht krijgt bij ruimtelijke (her)ontwerpen en in het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente. Extern vraagt het een sterke proces oriëntatie om andere organisaties aan te sturen. Als aanspreekpunt voor de gebruikers van de openbare ruimte vraagt dit gevoel voor hun belevingswereld en verwachtingen. Hij is immers in al deze rollen dé deskundige van de openbare verlichting in Roosendaal.

Binnen het wereldje van de openbare verlichting staat hij bekend als een innovator, een out of the box denker en stelt hij zelfs het bestaansrecht van zijn eigen functie als beheerder in de snel ontwikkelende technologische wereld ter discussie.

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven