Netwerk Natuurinclusieve omgeving broedplaats van ideeën

Netwerk Natuurinclusieve omgeving broedplaats van ideeën

Het woord natuurinclusief hoor je steeds vaker. Toch ontwerpen en bouwen velen nog steeds zonder ook de natuur erbij te betrekken. Ontbrekende kennis blijkt de grootste boosdoener.

Op 15 mei ging het nieuwe Biind netwerk Natuurinclusieve omgeving van start. Tijdens de kick-off bij gemeente Zoetermeer schoven diverse professionals uit het vakgebied aan om vanuit hun expertise mee te denken over de uitdagingen, maar ook kansen, binnen het thema. De kernvraag: wie en wat is er nodig om die uitdagingen aan te gaan?

Kennis ontbreekt
Een onderwerp dat meermaals langskwam tijdens de kick-off, was kennis. De juiste informatie over groen ontbreekt vaak, waardoor er bijvoorbeeld in een project te jonge bomen worden geplant, terwijl die pas na zo'n dertig jaar effect hebben op de temperatuur. Ook ontbreekt kennis over de voordelen die dieren bieden in de buitenruimte en hoe ontwerpen voor die dieren juist ook voordelig is voor de mens. Wat wel bleek, is dat aannemers vaak over deze kennis beschikken, maar zichzelf niet uit de markt willen prijzen door te veel oplossingen aan te bieden. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Meer Biind nieuws lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en het digitale magazine!

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven